Aktivering av TV

TV

Har nu registrerat vår TV-box hos SAPPA.
De fick min adressuppgift, personnummer plus cam-nummer på TV-boxen.
Det var en trevlig dam och allt var lätt.

Nu händer följande

Sappa (tv-tjänsteföretaget) lämnar de registrerade uppgifterna till NetAtOnce (vår internetleverantör).
I morgon på kontorstid gör NetAtOnce i Växjö en inkoppling av medlemmarnas TV, under förutsättning att mediakonvertrarna är registrerade (för Tärby görs det efter den nu pågående starten av noden i Tärby).
Beträffande extra TV-boxar så är det bäst att beställa dessa direkt från SAPPA – de kostar 1495 kr inkl. frakt. NetAtOnce rekommenderar att dessa köps direkt via SAPPA telefon 0774-444 744 eller SAPPA:s eller e-post hej@sappa.se (dessa kontaktuppgifter finns på Sappas hemsida: hemsida https://www.sappa.se/kundcenter).

Ni som har äldre tv-apparater behöver köpa en sladd som i ena änden passar i tv:ns scart-uttag och i andra änden i tv-boxens AV-uttag. Uttaget i boxen verkar inte vara av standardtyp, och man behöver därför vända sig till Sappa för att beställa en sådan (se tel. ovan) – kostar c:a 130-150 kr.

Hälsningar Åke

6 reaktion på “Aktivering av TV

 1. Jaha, det är därför jag inte fått igång TV:n än! Mediaboxen ska först igång sedan kan man ta itu med TV-boxarna. Tycker det är ett lite tungrott system faktiskt. ☺

 2. Ni vet väl att man kan koppla till en extern hårddisk till vår TV-box? Jag köpte en extern USB-hårddisk i pocketformat på Elgiganten för 599 kr. Det var 1 TB stort (och det är mkt! Rent ut sagt jävligt mycket!). Jag kopplade in det i USB-ingången på boxen och sedan tryckte jag på ”menu” på fjärrkontrollen, valde sedan USB och formatterade enheten. Sedan är det fritt fram att spela in och lagra. Formatet är dock oläsligt för datorn, så man kan inte enkelt flytta över innehållet.

  • Ja, mycket trevlig inspelningsfunktion – jag har testat den hos mina föräldrar (har själv inte tv-tjänsten). Per, vad ger boxen för uppskattat värde på hur lång tid den kan spela in på din hårddisk? Jag är medveten om att det är ett ungefärligt värde eftersom komprimering kan variera beroende på vad som spelas in (och naturligtvis normal resp HD-kvalitet).
   När jag testat med ett USB-minne på 32 GB står det c:a 4 h.

   (I efterhand har jag sett att just detta USB-minne har fått kritik för att vara långsamt (Sandisk 32GB, Clas Ohlson) och om det stämmer är det kanske inte helt lämpligt att använda, och kan vara anledning till att det då och då hackade till på sändningen som vi tittade på under tiden inspelningen pågick, inspelningen blev dock helt perfekt!).

 3. Nu har vi testat med en USB-hårddisk, och att spela in på två kanaler samtidigt som vi tittade på en tredje. Det fungerade utan hack under inspelningen!

  Apparaten Dilog DIP-701 verkar räkna med att det går åt c:a 8 GB utrymme på hårddisken per inspelad timma.

  • 8 GB per inspelad timma förefaller vara ganska mycket. Det måste definitivt vara HD-kvalitet i så fall. Jag har visserligen ingen erfarenhet av Dilog DIP-701 eftersom vi inte valt tv-tjänsten, men vi har sedan år 2010 en Dilog DT-655 med tillhörande hårddisk som vi spelar in de fria marksända kanalerna på som vi plockar direkt ur luften. Vid inspelning av program från TV6 tar det ca 1 GB per timma och vid inspelning av SVT och TV4 brukar det ta ca 2 GB per timma (ibland bara 1 GB per timma även för dessa, beroende på program).

 4. Nån som kör trådlöst till tv?
  Min router sitter i köket och tv i källaren, blir både ganska långt och inte speciellt snyggt att dra massa kablar överallt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *