Ansökningar

Ni som önskar fiberanslutning av ny fastighet eller har valt ”vilande avtal”: Välkomna att kontakta styrelsen för prisinformation.

TKF är öppet för nya anslutningar inom befintligt verksamhetsområde.
De fastighetsägare som i efterhand önskar fiberuppkoppling är välkomna att vända sig till styrelsen.
Ett ungefärligt kostnadsförslag tas därefter fram.
Startkostnad insats (vid årsstämma beslutad insatsavgift 14.500 kr) lika för alla medlemmar i TKF. Medlemsansökan 100 kr. Kostnad för router (mediaomvandlare) tillkommer.  Lägsta kostnad för ny anslutning är från årsskiftet (2019-01-01) 20.000 kr.
Beroende på terräng (grävförhållande), egen arbetsinsats och avstånd till närmaste optoskåp / nodskåp tillkommer verklig anslutningskostnad.
Huvudprincipen är att nya anslutningar ej får bli en ekonomisk belastning för befintliga medlemmar.

Efter aktiverad anslutning är kostnad för TKF kollektivt upphandlade tjänster: Double play 200 kr/månad (Internet 1000/1000 Mbits inklusive IP-telefoni). Triple play med Telia Bas-TV 18 kanaler-paket kostar 312 kr/månad.

Föreningens kostnader för avskrivning, drift och underhåll (för närvarande 75,00 kr per månad) ingår i priset för internettjänsterna.
Fakturering sker i förskott varje kvartal, använd gärna TKF bekväma e-faktura.
Månadsavgiften kan justeras beroende på ändrade momssatser mm.
TKF årliga medlemsavgift (beslutas på årsstämma) är 200 kr vilket är maxtak enligt stadgar, avgiften faktureras tillsammans med övriga tjänster en gång per år.

Tjänsteavtal (blankett för tecknande av abonnemang)
Nya tjänsteavtal 2024

Önskas fler kanaler-kanalpaket beställer medlemmen dessa direkt från vår TV-leverantör Telia som har stort urval av kanalpaket.

Välkomna att kontakta undertecknad om ni vill beställa fiberanslutning från TKF.

Åke Jansson, ordf. TKF
ake.j@nsson.nu
telnr. 070 – 542 48 65.

Historiskt tjänsteavtal

TKF Fiber tjänsteavtal samt villkor 2017-07-01

TKF Fiber tjänsteavtal samt villkor (2 sidor) (klicka för att öppna). Detta avtalsblad delades ut i postlådorna den 30-31 augusti 2013, tillsammans med informationsblad Info Utskick_NetAtOnce (2 sidor).

För vilande anslutningar som önskar aktiv uppkoppling tillkommer en kostnad för mediaomvandlaren, 2.500 kr inklusive moms.

Anslutningsavtal ”Efteranslutning” 2019-01-01Efteranslutningsavtal 2019-01-01

Anslutningsavtal för medlemmar (Historiska)

Anslutningsavtal TKF Fiberförening (klicka för att öppna). Obs nya villkor efter nätets start år 2013 på grund av att ekonomiskt stöd ej går att erhålla.

Fyll i anslutningsavtalet och lämna det till styrelseledamot eller kontaktperson. Inbetalning av första del av anslutningsavgift, 6000 kr, skall ske till bankgironummer 832-9724 enligt avsnittet ”Avgifter” i avtalet (se även ny information angående betalning efter 30/4). Anslutningsavtalet har delats ut i berörda områdens brevlådor. Använd de utdelade avtalen i första hand. Du som skriver på som medlem skall behålla ett exemplar av avtalet och lämna det andra enligt ovan.

Bli medlem

Att bli medlem är enkelt, allt du behöver göra är att sätta in (gäller även vid överlåtelse av fiberanslutning).
Betala in 100 kr på bankgiro 832-9724 och ange din fastighetsbeteckning samt fyll i medlemsansökan och lämna den till en av kontaktperson (se ansökningsblanketten):Medlemsansökan TKF Fiberförening

Klicka på länken nedan för att läsa det utskick som ni även fick i brevlådorna inför informationsmötet den 20/2:

Informationsmaterial Fiber

Överlåtelse av avtal i samband med fastighetsförsäljning m.m.

(klicka för att öppna) Överlåtelseavtal TKF Fiberf 2013-03-15

Kartbild över uppslutning

Klicka på länk nedan för att komma till en ”google map” (kartbild) över berörda områden. Här ska vi försöka att uppdatera antalet anmälda medlemmar per by (håll med muspekaren över punkterna på kartan för att se aktuellt medlemsantal).
Uppslutningskarta (kartan öppnas i ny flik eller nytt fönster)

16 reaktion på “Ansökningar

  • Om någon dag så sker det spännande saker på denna kartbild, det tar lite tid för vår kassör att ordna upp ansökningarna per By inom TKF Fiberförenings område och han gör det på sin lediga tid.
   Alternativet är att ta bort kartbilden någon dag, vi har valt att ändå lägga ut den som lite lokaliseringshjälp över det geografiska området.

  • Jag förstår att du gärna vill påverka de som fortfarande är avvaktande men som du säkert vet så har vi en lag PUL som vi måste tänka på.
   Du kan naturligtvis vända dig till kassören Mikael Lönnbladh i Komlösa för att uppdatera dig bättre.
   Då vi har ont om tid så är det viktigt att vi får in anmälningarna snarast.
   Hälsningar Åke Jansson.

 1. Verkar som det är ett problem att öppna kartan i internet explorer, men funkar i Google Chrome.

 2. Hej Arne,

  tack för ditt påpekande, jag har samma problem här med.
  Skall titta på att få det att fungera i Internet explorer så snart jag är hemma ifrån jobbet.

  //Linus

 3. Jag tog en titt, och det var en sak som Internet Explorer behövde som de andra webbläsarna klarade sig utan. Fixat nu! (body-tag behövdes).

  (Om det ändå inte fungerar, testa att uppdatera sidan några gånger, och att tömma cachen.)

  M.v.h. Andreas J, Ön.

 4. Det var väldigt länge sedan uppslutningskartan uppdaterades, är det på gång?
  Jag tycker det är lite kul att följa utvecklingen när uppslutningen ökar efter hand.

  /Tommy Martinsson

  • I dag finns det 175 klara och delbetalade medlems / anslutningsavtal, ytterligare någon på väg in.
   Uppdatering av kartan kommer att ske inom kort.

  • Bygge av fibernätet fortsätter nästa år, med omedelbar start efter vintern.
   Detta är beroende på när tjälen släpper så det går bra att plöja eller gräva ner den optoslang som erfordras.
   TKF har ett tidskrav inskrivet i anbudsupphandlingen, nätet skall vara i drift senast 2013-12-31. Med tanke på att vintern kan komma i oktober så bör byggherren ha det mesta klart nästa höst.
   Återkom om du har fler frågor eller något är oklart i mitt svar.
   Vi längtar alla efter denna dag.

   Åke Jansson, ordf. TKF Fiberförening

   • Vad händer nu då, tills tjälen lägger sig? Det var länge sedan det kom några nyheter på sidan…ursäkta min otålighet men man läser om föreningar som har problem och då blir man lite orolig och önskar information om läget hos oss. Än ingen vinter i sikte.

    • Hej Margareta!

     Du har säkert läst om kommunala bolaget ”Fibert” i Tranemo som var på väg att göra konkurs men som räddades i sista stund. Tranemo kommun tänker sig nu att jobba som alla andra kommuner med mindre byanätsföreningar för att få den lokala förankringen med all den ideella verksamhet som gör att ekonomin inte skenar.
     TKF:s ekonomi är på fast grund kan jag lugna alla med, vår likviditet är i dagsläget extrem hög men det beror på att Vattenfall fortfarande inte har postat någon faktura för all sin samförläggning (ca 25 km).
     Men Vattenfall har inte glömt av oss, allt beror på att de inte har haft tid är svar jag fått på min fråga.

     TKF befinner sig i en ”Anbudsfas” det finns ett flertal företag som räknar, vilket är bra för TKF:s medlemmar.
     7/1 går deras tidsfrist ut, därefter har styrelsen en månad på sig att värdera anbuden. Senast 6/2 skall TKF meddela vem som bygger färdigt vårt fibernät. Anbudskravet är att nätet skall vara i drift senast den 31/12 2013.
     Styrelsen har sitt nästa styrelsemöte nu på söndag 18/11 kl 17.00.
     På föredragningslistan finns redovisning av ekonomi efter senaste insatsbetalningen, genomgång av kartor till markavtal som nu är tryckta och resterande markupplåtelseavtal som skall tecknas med markägare där vi i dagsläget har muntliga avtal.
     Kanske det är dags att snart göra en tryckt sammanfattning för utdelning i postlådor så alla vet vad som händer i TKF.
     På tisdag den 20/11 träffas kommunens samordningsgrupp i Tämta, denna gång kommer fiberföretaget Empower och presenterar sig. På dessa träffar delar kommunens fiberföreningar sina erfarenheter, de nya föreningarna har oftast många frågor. Som ordförande i TKF får jag mängder av frågor från de föreningar som nu startar upp, senast Borgstena, Kinnarumma och Sundholmen. På länsstyrelsen har de nu en lång kö av stödsökande föreningar men TKF:s medlemmar kan glädja sig åt att vår förening har kö-plats 10 av de 20 föreningar som stödpengarna räcker till år 2013.
     Styrelsen får en något lugnare tid i vinter vilket säkert är behövligt.

     Är någon fråga glömd får du gärna återkomma, alltid intressant att klargöra för medlemmarna vad som händer.

     Vänligen hälsningar, Åke Jansson (ordförande i TKF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *