TV-boxarna har kommit!

TV-boxarna har kommit och alla medlemmar som valt tv-paket är välkomna att hämta box på tider enligt sidan Hämta boxar.

Tv-boxen heter Dilog DIP-701.

Det medföljer en HDMI-kabel (sladd mellan tv-boxen och tv:n).

Äldre tv-apparater saknar HDMI-uttag, och man behöver en sladd som passar mellan ”AV-uttaget” på tv-boxen och det äldre vanliga SCART-uttaget på tv-apparaten. Uppenbarligen har man inte valt en standardlösning på boxen utan ett specialuttag. I bruksanvisningen står ”OBS! Använd enbart originaladapterkabel till DIP-701” och Sappas kundtjänst svarade på min fråga om denna AV till scart-adapter följande:

”Adaptern finns att köpa av oss över telefon, den kostar 149:- och brukar ta 1-2 arbetsdagar i leveranstid! Med vänlig hälsning Sappa … ”

Nedan en bild på tv-boxens baksida, med dess uttag.

DIP-701 - baksidaBruksanvisning Dilog DIP701: http://www.dilog.se/customfiles/new/main/produkter/DIP701/files/DIP-701.pdf

Inspelning

Efter egna försök har konstaterats att inspelning på USB-hårddisk fungerar alldeles utmärkt (även inspelning av två kanaler samtidigt som man tittar på en tredje!).

Vid inspelning på USB-minne (pinne) behöver man troligtvis ett minne av hög kvalitet, som kan ”skriva” tillräckligt snabbt. Billigare minnen skriver bara c:a 5 MB/s (bra minnen 15-20 MB/s), och det är troligtvis detta som får till effekt att programmet man tittar på hackar, under tiden inspelning pågår. Inspelningen som sådan blir dock korrekt.

Sappa rekommenderar att man använder en extern USB-hårddisk för inspelning.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *