Vår-rapport från ordföraren 26 februari

Såg en kommentar att det är låg aktivitet på vår hemsida, därför en kort lägesrapport.
TKF-medlemmarna är duktiga betalare, många har redan betalat medlems och anslutningsavgiften 2600 kr. När det gäller betalning för internet och TV har faktureringsavdelningen några restanter, troligen beroende på äldre felaktiga mejladresser. Påminnelsefakturering sker de närmaste dagarna, saknar någon sin mejlfaktura går det bra att mejla eller kontakta undertecknad. Kostnaden är 240 kr för enbart internet eller 335 kr inkl. TV-paketet per månad, fakturan betalas i förskott till TKF:s Bg-konto.
Tärby Fritidsförening planerar starta en datakurs för de som är nybörjare. Mer om denna kurs läggs ut på hemsidan när startdatum och program är klart.
Det har funnits några som haft telefonproblem i starten, det kan ibland bero på att anslutningen ej går till första jacket huset. Felaktig mellanpropp i jacket kan också orsaka fel. Före felanmälan till support, testa alltid att enbart ansluta telefonen till routerns teleuttag för att eliminera alla störningar från det egna fastighetsnätet.
Passa på att njuta av den tidiga vårsolen när ni inte är ute och snabbsurfar på fibernätet.
MVH
Åke Jansson

ake.j@nsson.nu

2 reaktion på “Vår-rapport från ordföraren 26 februari

 1. Kanske inte rätt tråd att göra inlägget i men jag prövar. Är det ingen mer än jag som kör trådlöst till tv? Jag tycker inte det fungerar särskilt bra, har varit i kontakt med nao några ggr och dom verkar inte kunna hjälpa mej. Nån som har nåt bra tips?

  • Jag har frågat några av mina experter.
   Tidigare info är att om något skall ha kabelanslutning så är det TV.
   Den är känslig för övrig elutrustning i fastigheten som stör TV-bilden.

   Första tips kommer från Markel:

   ”Vill jag stömma video utan avbrott så säkert som möjligt drar jag alltid en ethernetkabel.
   Annars drar jag ner upplösningen.
   Men en router med WLAN-standarden 802.11/AC stöder ju 1 GBps och vår router stöder väl bara 802.11n – i bästa fall 150MBps:
   ” 802.11n’s speed may go up to 150 megabits per second if there aren’t other Bluetooth, microwave or WiFi emissions in the neighborhood by using two 20 MHz channels in 40 MHz mode”
   (från Wikipedia)
   Man kan ju prova med en AC-router kanske. Den går visst på 5GHz istället för mikrovågsugns- och Bluetoothfrekvensen 2.45 GHz.

   Andra tipset kommer från Linus:

   Även N standarden stödjer 5ghz men jag vet faktiskt inte om vår router stödjer det utan det är frivilligt i standarden.
   Jag kan personligen inte rekommendera trådlös strömning av tv även om jag vet att det i vissa fall kan fungera. Om man inte vill dra ethernetkabel i huset så anser ju jag att powerlan är en bra lösning.
   Min granne Allan och hans fru Barbro kör med powerlan och jag kan själv bekräfta att för dem fungerar det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *