Uppstart av bredband

Vi håller tummarna för att arbetet går bra och att fibern blir aktiv i Rångedala området under eftermiddagen eller kvällen.

När ”WAN” lampan lyser har fibern kontakt. Du kommer då åt internet genom att koppla in en dator till port 1 eller 2 på routern och starta en webbläsare. Du bör komma direkt till en registreringsportal där du får ange lite uppgifter. Skulle detta inte ske automatiskt så försök att navigera till någon annan sida så bör du skickas vidare. Om det ändå inte fungerar, testa då med en annan webbläsare (t.ex. Internet Explorer istället för Firefox).

Det går även bra att ansluta trådlöst och då gör du det med det lösenord som står på den lilla klisterlappen som följde med din router.

OBS! Klistra fast lappen på routern så har du lösenordet tillgängligt.

Efter registreringen kan man behöva starta om routern (dra ur strömsladden, vänta några sekunder, sätt i strömmen den och vänta tills lamporna åter lyser). I vissa fall har internet sedan startat direkt, medan andra har fått vänta till nästa vardag innan det har gått att nå andra sidor än registreringssidan – detta beror på något som NetAtOnce behöver sköta manuellt.

Bilden nedan visar ”WAN” lampan med en gul ring runt samt exempel på placering på klisterlappen. Texten efter WPA är lösenordet och SSID är namnet på det trådlösa nätverket.

IMAG0715

// Linus

En reaktion på “Uppstart av bredband

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *