Tärby och Komlösa kopparnät stängs maj 2017

Telia meddelade idag planerade förändringar i Borås kommun under 2017.

I Borås kommun berör övergången ca 250 hushåll och företag anslutna till nedanstående station/stationer under 2017:
Almenäset, Avelstomten, Drared, Hulud, Komlösa, Seglora, Tärbyås.
Ovanstående gäller planerade stängningar av kopparledningar under 2017.
Planerad stängning för kopparledningarna är 2017-05-31. Förändringen påverkar privat- och företagskunder hos såväl Telia som andra operatörer. Telia Sonera kommer via dialog och samarbeten med övriga operatörer i kopparnätet verka för att de kunder som påverkas av övergången blir informerade i god tid om när deras nuvarande tjänst upphör.

OBS! Telia nämner vidare att kommunens trygghetslarm kan påverkas av nedläggningen av koppar. Det gäller inte Borås kommun, eftersom vi from hösten 2015 har ersatt alla analoga trygghetslarm med digitala trygghetslarm, som går på 2G/3G.

Det finns ett fåtal boende i Tärby och Komlösa som idag har anslutning via Telias kopparnät, huvuddelen är medlemmar i TKF Fiberförening. Självfallet ställer fiberföreningen upp för de som nu önskar fiberförbindelse. Bra om ni informerar er granne som idag endast har kopparanslutning att de kan beställa fiberuppkoppling från TKF. För att garanterat få en fiber före 31 maj 2017 önskar vi förfrågan under våren försommaren. Alltid enklast om vi kan samordna anslutning av flera fastigheter samtidigt för att minimera kostnaden. Glöm inte av att en fiberanslutning är en bra investering som ökar värdet på fastigheten. Den som önskar information är välkommen att kontakta undertecknad ordförande eller någon i vår styrelse för fullständig information.

Åke Jansson, Ön Tärby.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *