Studiebesök hos NetAtOnce den 18/2 2015

18 februari en grådisig morgon åkte ett gäng vetgiriga ”fibergubbar” Karl-Eric Nilsson Tämta Fiber, Mikael Linge Borgstena Fiber, Johannes Adolfsson (Borås Stads IT-strateg) och Åke Jansson TKF Fiber på studiebesök till NetAtOnce i Växjö.
Koncernledningen mötte oss vid entrén till det pampiga huvudkontoret i centrala Växjö (även P-plats utanför entrén var förberedd). Tidigare ägare av kontorsfastigheten var Hypoteksbanken, de nära nog metertjocka väggarna vittnade om betryggande säkerhet.
Samtliga tre fiberföreningar i nordöstra hörnet av Borås kommun har valt NetAtOnce som KO (kommunikationsoperatör) det var värdefullt och givande att få träffa och se de människor som vi enbart pratat med per telefon. Med stolt VD Jerry Bengtsson i spetsen gick vi först husesyn i hela fastigheten. Den stora ”sessionssalen” med två stora kakelugnar, dagen till ära upptända med björkved från Smålands skogar var otroligt vackra och imponerande.

Dagen var väl förberedd med i förväg mejlad agenda på frågeställningar som våra fiberföreningar känt stort behov av att få mer kunskap kring. Vi fick en god inblick i företagets nätövervakning och supportavdelningens arbete mm. Vi penetrerade framtidsfrågor där redundans i dagsläget är högt prioriterat och anar framtida större flexibilitet i utbud av tjänster. Vi imponerades av att hela ledningen inklusive VD tog flera timmar av sin arbetstid i anspråk och gav oss denna förnämliga inblick i detta fiberföretags verksamhet.

Jerry Bengtsson hade en färsk nyhet som gällde TV-leverantören SAPPA. Medieföretaget MTG har sålt alla sina andelar i det svenska kabel tv-bolaget Sappa. Köpare av den 50-procentiga andelen är det finska telekombolaget Anvia.

Kort fakta om NetAtOnce Företaget startade som Internetleverantör 1997 och har idag privatpersoner, bostadsrättsföreningar, kommuner och företagskunder över hela Sverige. Som Internet-, telefoni- och mobiloperatör har NetAtOnces kunder tillgång till ett brett tjänsteutbud, i högkvalitativa nät med egen infrastruktur, samt genom samarbeten med andra aktörer för att möta marknadens behov.

Bilderna från företaget andas gedigen bankkänsla, säkerheten för en internetleverantör är förmodligen ännu viktigare än den som gällde för gamla papperssedlar.

Åke Jansson

Jerry Bengtsson – VD för NetAtOnce.

Jerry Bengtsson – VD för NetAtOnce.  Foto: Johannes Adolfsson

Ledeningen för NetAtOnce.

Ledeningen för NetAtOnce.  Foto: Johannes Adolfsson

KakelugnFoto: Johannes Adolfsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *