Sommarhälsning – saker att inte glömma

Juni-tid är skolavslutning och start av semester som hägrar men för många av TKF-medlemmarna är det ensilage och höskörd som gäller. Vackert väder och lagom med regn är önskedrömmen för alla. Ett och annat åskväder kan säkert dundra fram över Viskans dalgång. Idag innebär det inte samma risker som tidigare, de flesta har nu elnät i marken och de farliga kopparledningar för telefoni är kapade från huset. Från Länsförsäkringar kom följande maning som är bra att ha i minnet när semestervistelse och bortavaro står på tur.
– Om huset inte är skyddat med åsköverspänningsskydd så se till att dra ur kontakten ur vägguttaget på telefon, tv, dator och annan elektronisk utrustning när de inte används. Då hindrar man åtminstone att ett eventuellt blixtnedslag skadar dessa saker.

För er som är fiskeintresserade vill jag gärna informera er om möjligheten att köpa fiskekort i Gingri- Ön och Varnum – Marsjöarnas Fiskevårdsområden, ”enkelt som en plätt” med datorn eller mobilens hjälp loggar ni in på http://www.ifiske.se/  -kom ihåg att barn under 15 år får meta gratis.

Er fiberordförande skall idag iordningställa ett picknickbord för fiskare vid Västra Marsjöns utlopp (Tärby-sidan), där kan både de som fiskar i Marsjöarna och de som köpt fiskekort i ån Viskan nyttja. Självfallet kan även andra som vandrar vid ån ta med sig picknick-korgen och rasta på denna vackra plats (markägare Inger och Anders Emilsson).  Hjälp oss bara att uppmana alla att inte kasta skräp i naturen eller hantera vårdslöst med eventuell grill.

TKF har några mediaomvandlare (routrar) på lager för snabb service om något händer mitt i fotbolls-VM. Är ni som medlem själv vållande på grund av slarv mm tar TKF ut en ersättning (2.500 kr) för bytet. Övergången till kvartalsfakturering med betalning senast den 1 juli har gått bra med ett undantag, en medlem var kritisk och hade önskat mer information i förväg. Kritiken tar styrelsen till sig och lovar bättring. Vi konstaterar att information är en svår konst, ta gärna som vana att kolla in på TKF hemsida som är enklast och snabbaste vägen att informera på (tipsa gärna era grannar).

Ta nu vara på sommaren !

Åke Jansson TKF Styrelsen.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *