Många kom till informationen i Rångedalahallen

Rångedala 2012-03-14
Frågorna var många och de flesta kunde styrelsen omgående besvara på det välbesökta mötet i Rångedalahallen på onsdagskvällen.
På frågan om när allt är klart blev svaret att målet är att hela nätet är klart om ca ett år. Ett förskott på anslutningskostnaden kommer att behövas för ekonomins skull, TKF som har avtal med Swedbank i Fristad är införstådd med projektet och är behjälpliga med lån om det fodras. Banken ser att fastigheten får en värdehöjning och för den skötsamme låntagaren så går det bra att t ex höja sitt huslån. Det bästa för låntagaren är att i första hand vända sig till den egna banken i det fallet man behöver låna pengar.
Vad kostar anslutningen var naturligtvis en svår fråga , styrelsen kan svara utförligare på den kommande stämman som är planerad till den 4 april kl 19.00 troligtvis i Kyrkans Hus Fristad, kallelse kommer i postlådorna i nästa vecka. Styrelsen ser redan nu att intresset är så stort så det går att förbereda Vattenfalls arbeten och fiberslang kommer att finnas på plats vid deras start. På kvällen fick kassören Mikael Lönnbladh in en hel del medlemsansökningar. Ett troligt scenario är att med ett allt större medlemsantal så kan styrelsen på stämman presentera en anslutningskostnad på ca 15000 kr och då är förhoppningen att alla medlemmar skriver anslutningsavtal omgående.
Borås stads IT-strateg kunde berätta att föreningen erhåller maximalt stöd beroende av att Tärby och Komlösa har så otroligt dåligt bredband idag, detta gynnar även de delar av Rångedala som berörs av stamnätet då nätet kommer att matas från Telestationen vid gamla Riks-40. I Tärby och Komlösa är föreningen skyldig att erbjuda samtliga boende anslutning men det är inte fallet i Rångedala. Men de som har turen att bo utefter stamnätet bör nu utnyttja möjligheten till en anslutning till en ganska låg kostnad. Linus Andrén visade hur föreningens hemsida ser ut och en möjlighet att via denna jämföra nuvarande kostnad och vad man sparar på en fiberanslutning.
Alla verkade mycket nöjda med kvällens information och en nöjd ordförande kunde tacksamt notera att det tidspressade fiberprojektet går som planerat.

2 reaktion på “Många kom till informationen i Rångedalahallen

 1. Hade inte en aning om att det var ett informationsmöte i Rångedalahallen
  Hur har det gått ut?

  • Hej Mats
   Den 12 mars så fanns det en inbjudan till informationsmöte på denna hemsida, dessutom har vi lagt utskick i området runt Rångedala skola som stamnätet nu berör. Gravryd är ett område som också berörs av kommunens stamnät där de boende fick inbjudan.
   Utefter Varnumsvägen mot Klämmestorps kvarn som vi tidigare inte visste berördes av Vattenfalls arbeten fick även de en påminnelse i postlådorna. Dessa har ju tidigare aldrig fått någon information. Att det sen fanns lite väl många utskick gjorde att ytterligare några i Rångedala fick samma utskick men de har som sagt haft möjlighet att bli informerade tidigare.
   Har just lagt ut kallelse till stämma på nyhetssidan där det går att få mer information. Kallelse sker även via postlådor till samtliga.
   Ring mig gärna om du saknar någon information tel 0705-424865.
   Åke Jansson, ordförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *