Fiberavbrott vid Väd

I samband med ett raseringsarbete av Telias gamla telefonstolpar utmed grusvägen mot Fänneslunda grävdes vår stamfiber av onsdag förmiddag 25 juli.

Det är 22 drabbade anslutningar, lokaliserade norr/öster om Väd. Även Väla är drabbat.

Reparationsarbetet har redan inletts. Hur lång tid reparationen tar vågar vi i nuläget inte specificera.

Ny fiber är nu ”blåst” på denna långa sträcka och tekniker kommer att ”svetsa” fibern i eftermiddag (torsdag 26/7) var beskedet från Eltel Borås kl 14.00.

Vid mitt besök kl. 18.00 på plats hade teknikern börjat svetsningen av fibern vid första skåpet (det är i två skåp som fiberkabeln skall svetsas upp), han (teknikern på plats) hoppades att allt skulle vara klart och fibern i drift vid kl. 20-21 tiden i kväll.

Fredag morgon 27 juli; de flesta av TKF 22 berörda fastigheter hoppas jag nu konstaterat att fibernätet är i normal drift. Vi hoppas att den fortsatta raseringen av det gamla kopparnätet i Tärby görs så att inga fler driftstopp i TKF fibernät inträffar.

Sidan uppdaterad fredag 27/7 kl

TKF – Åke Jansson

 

 

3 reaktion på “Fiberavbrott vid Väd

 1. Vi har problem med ojämn uppkoppling till internet. Det har pågått under en längre tid nu. Vi bor i Gravryd Rångedala.

  • Hej! Just när du skrev detta var hela boråsområdet (d.v.s. därmed även TKF:s nät) drabbat av ett fel. Internet gick som i vågor – det fungerade inte alls under någon minut för att öka till full kapacitet strax efter; så här gick det ”upp och ned” under tidig kväll, den 31/7. Problemet åtgärdades vid 20-tiden enligt NetAtOnce driftsinformation: http://www.netatonce.net/driftinfo .
   Har ni ojämn uppkoppling även när ni sätter en sladd mellan routern och dator? Det är, så att säga, ”steg 1” som man behöver kontrollera. Om internet fungerar med nätverkssladd är det inget fel på uppkopplingen till själva fibernätet, utan då behöver man istället söka orsaken mellan router och mobil enhet. Vi har försökt att informera litet om sådana wifi-problem på denna sida: http://fiber.tärby.se/wifi-fragor/
   (Så om det gäller wifi-uppkoppling, läs gärna där, och kommentera vidare på den sidan.)
   Andreas Jansson, Öna

  • Vid Wifi-problem ger följande länk från vår hemsida goda råd: http://fiber.tärby.se/wifi-fragor/
   När liknande problem undersöks har vi aldrig hittat problem vid uppkoppling via nätverkskabel. Däremot har de senaste dagarnas problem med svajigt internet drabbat hela Boråsområdet även med nätverkskabel vilket är tråkigt. Kanske har dagens felsökning blivit lyckad, då nätet ser ut att ha varit stabilt hela kvällen.

   Med vänlig hälsning
   Åke Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *