Datavirus kan stoppa ditt internet

Bra att veta. Net at Once har en säkerhetsfunktion som gör att om en enhet (din dator) i ett nätverk skickar alldeles för många förfrågningar till en hemsida eller nånting annat så hamnar den till slut på en lista över ip-adresser som är blockerade. Då stängs internet (inklusive telefoni) av för kunden / medlemmen. Vid avstängt internet kontakta omgående Net At Once kundservice tel. 0771- 40 44 00, de kan då starta igång ert internet tillsvidare.

Ha alltid ett aktivt antivirusprogram installerat så du inte riskerar bli avstängd.

Åke Jansson

2 reaktion på “Datavirus kan stoppa ditt internet

 1. Nån som vet hur detta uppkommer?
  Man har ju inget antivirusprogram i surfplatta eller ipad.
  Borde ju finnas nån varning eller nåt, bara en tanke.

 2. Utöver Panda som Bengt tipsade om kan jag nämna fyra andra vanligt förekommande gratis antivirus-program:

  Avira Free
  Avast Free
  AVG Free
  Microsoft Security Essentials

  Att tänka på i samband med antivirus-program:

  * När man installerar gratisprogram, kan det komma med ovälkomna program såsom ”ask toolbar” och liknande. Detta brukar gå att välja bort om man kör ”Custom installation”, ”Avancerad installation” eller liknande, just för att kryssa ur alla extraprogram.

  * Använd aldrig mer än ett antivirusprogram i taget. De kan ”motverka” varandra, så att datorn blir trög.

  * För att behålla programmen i gratisläge gäller det att trycka på rätt knapp när de vill uppdatera sig. Annars sitter man snart med en 30-dagars version som därefter upphör att fungera. Då får man avinstallera och installera på nytt.

  Jag använde AVG i många år, men avinstallerade det för en månad sedan och bytte till ”Microsoft Security Essentials”, detta efter att jag tröttnat på AVG:s ständiga försök att få en att uppgradera till betalversion.

  Anledningen till att man får virus på sin dator är som regel att man själv ovetande installerar viruset tillsammans med något program som inte är vad det utger sig för att vara.
  Om man trycker OK på alla varningar (det visas som regel varningar när man installerar något, eller väljer att öppna en bifogad programfil i ett mejl) så kan man naturligtvis tillåta vad som helst, även om man har antivirus-program.

  M.v.h. Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *