TV-tips 1 – starta och byt kanal enkelt utan menyval

För den som har svårt för (eller inte vill) gå in i menyerna för att starta visning eller byta kanal, finns det ett sätt som bara involverar tre knappar på Telias fjärrkontroll.

Starta och vänta på bild. Tryck på knappen längst upp till höger på Telia-fjärrkontrollen för att starta både tv-apparat och tv-box. (Om du har tv och tv-box kopplade till ett grenuttag med strömbrytare räcker det oftast att slå på strömmen.) Vänta tills ”startsidan” visas – det brukar vara en stor reklambild för något tv-program.

  1. Tryck på CH-snurran för att visa senaste kanal du tittat på.
    Visa ”senaste tv-kanal” genom att trycka på knappen som har en symbol med två pilar som snurrar runt bokstäverna ”CH”. Se bild 1 nedan.
  2. Kanalbyte – en kanal i taget.
    Därefter kan du byta kanal med pil-knapparna längst ned till höger på fjärrkontrollen, se bild 2 nedan.
Bild 1. Knappen sitter snett ovanför och till höger om den runda styrplattan på fjärrkontrollen. Klicka här för att starta visning eller för att komma till föregående tv-kanal som du tittade på.

Bild 2. Med pilknapparna längst ned till höger på fjärrkontrollen kan du vandra genom kanallistan, en kanal i taget, utan att öppna menyerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *