TV-bild pixlar och fryser

Den senaste tiden har flera TKF-medlemmar upplevt (precis som er ordförande) att TV-bilden fryser och pixlar sig. Några ringer till mig och påpekar den bristande kvalitén, men det bästa är att Sappa får in klagomålen direkt via sin supporttjänst: telefon 0774-444 744 (andra kontaktvägar som mejl, chat och facebook finns också: https://www.sappa.se/kundservice/kontakta-oss).

Från fiberföreningen har jag kontaktat både SAPPA och NAO (Net at Once) och fått svar från teknikchefen på NAO att åtgärder planeras som skall förbättra kvalitén, kopierar här in svaret som beskriver teknikuppgraderingen:

Byte av router i Borås är steg 1, vi kommer sedan göra lite andra ombyggnationer i ett par etapper. Detta är i huvudsak till för att möjliggöra betydligt bättre redundans för alla byanät som vi har uppkopplade. Vår förhoppning är dock samtidigt att detta ska lösa de TV-problem ni upplever. Jag kan återkomma till dig så fort vi bestämt när vi kommer göra första bytet av router. Vi sitter just nu och gör planeringen för detta, för att bytet ska gå så smidigt som möjligt”.

Information i takt med de besked som utlovats komma från teknikchefen kommer omedelbart att publiceras på  denna vår TKF hemsida. Teknikbyten är som regel förknippade med kortare stopp och störningar vilket återstår att se.

Åke Jansson

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *