På projekteringstur i fiberland med Mikael

På torsdag eftermiddag / kväll (24/5) gjorde undertecknad tillsammans med vår projektör Mikael ytterligare en tur i vårt Fiberland. Att hitta en bra sträckning av fibernätet i den branta och svåra terrängen vid Fänneslundavägen via Väd – Boarp till Solberga kan för en lekman te sig svårt. Att få träffa markägarna på plats och lyssna på deras kunskap om landskapet är ovärderligt, visade det sig nu precis som vid tidigare rekognosceringsturer. Att fler fastighetsägare i närheten av Solberga nu funderar på att ansluta sig gör att kostnaden för fiberföreningen kan bli lägre på denna sträcka. Minnen från ca 25 år sedan när er ordförande på hösten var med och drev hem betesdjuren från Fänneslunda Säteri till Boarp gjorde att vi hittade en alternativ väg och på så sätt slipper gå via landsvägskurvan med alla stora ormbunkar. Vår projektör Mikael kunde nöjt konstatera att i stora drag är nu nätdragningen på kartan klar. För dimensionering av skåp mm är det nu viktigt att boende som funderar på anslutning hör av sig, det blir alltid dyrare att i efterhand göra ändringar.
Hör gärna av er till:
Åke Jansson / ake.j@nsson.nu
Ordf. TKF Fiberförening.

2 reaktion på “På projekteringstur i fiberland med Mikael

 1. Hej. Jag bor på gården Enehagen straxt bortom Solbergauppfarten (ca 300m mot Fänneslunda/Grovare).
  Finns det möjlighet för oss att ansluta oss så är vi väldigt intresserade.
  Ser fram emot att höra från er.
  Mvh
  Stefan Sandström Mobil 070-634 09 81

  • Först ett klargörande, Enehagen ligger inte inom Tärby telestations område (vilket Solberga Säteri gör) där föreningen har ett krav på sig att ansluta alla som önskar anslutning.

   Då denna lilla ”utsvävning” troligen inte belastar föreningen negativt med relativt kort och plöjbart avstånd (ca 500 meter till vårt nät) så avser jag på nästa styrelsemöte den 20 juni ta upp din fråga.
   Borås Kommun och deras IT-strateg (Johannes Adolfsson) får också ta ställning till din fråga så vår förening inte gör något regelbrott.
   Ulricehamns kommun kommer i likhet med Borås att satsa på fiberföreningar i sina ytterområden men tidigast år 2017.

   Min personliga tro idag är att det finns möjlighet att ansluta även din fastighet, kan du få någon närbelägen granne intresserad så förbättras ekonomin på projektet.

   Vänligen Åke Jansson.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *