Nätbrum i telefon

På senaste stämman framkom att en medlem hade nätbrum i telefon, vi har full förståelse för medlemmar som får problem och gör därför allt för att utreda vad som är orsaken.

KO (kommunikationsoperatör) NetAtOnce har inte hittat något som orsakar brummet / surret i sin utrustning. Eltel som byggt nätet svarade att telefonproblemet ej kan bero på fel i fibersvetsar eller på grund av installationsfel.

I TKF fiberförenings styrelse har vi ett antal resurspersoner, denna gång fick  Markel Bertilsson angripa problemet, hans profession är mätteknik av elektronik. Markel tror sig funnit felet, i mejl skriver han följande:
”Det är med stor sannolikhet nätbrum pga jordslingor i tv- och videoinkopplingen. Jag satte en separat jordledning från tv:ns chassie till ett jordat uttag. Då försvann brummet”.      TKF har ytterligare en data och elektronikexpert Linus Andrén i styrelsen som svarade följande på Markel,s besked: ”Han är en klippa Markel, det är inte ovanligt att viss elektronik gör precis så här.”

Kanske finns någon mer medlem i TKF (eller andra fiberföreningar, många följer TKF hemsida) som har problem med störningar. Gör då en kontroll av er egen elektronik, är den inte korrekt jordad kan det vara en orsak till störningar.

Åke Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *