Markupplåtelseavtal ger fler anslutningar

Styrelsens arbete med tecknande av de viktiga markupplåtelseavtalen går nu in i slutskedet, målsättningen är att detta jobb skall vara klart under februari månad.
Många undertecknade markupplåtelseavtal har tidigare saknat nödvändig kartbild som utvisar fiberdragningen på berörd fastighet men dessa är nu bifogade.
Vid våra kontakter i byarna ser vi nu att fler fastigheter vill ansluta sig.
I Rångedala har styrelsens ”Rolle” fyra fastigheter som önskar anslutning. Tydligt är att dessa personliga möten är viktiga, många är inte insatta i de möjligheter en fiberanslutning innebär. Antal anslutningar närmar sig nu 190, en gissning på totalt 200 medlemmar är nu ganska realistiskt. Medelavståndet mellan anslutningarna minskar därmed och det gör också att anslutningskostnaden blir lägre för samtliga.
Det är styrelsens Tommy Källmark, Christer Kalén, Åke Jansson, Jimmy Bergsten och Roland Karlsson de flesta möter vid dessa avtalsskrivningar.

2 reaktion på “Markupplåtelseavtal ger fler anslutningar

 1. Jag undrar hur det gått med upphandlingen!! Är det klart och NÄR kan vi räkna med att få igång vårt nya sytem? Väntar otåligt…
  Boxer har TRE månaders uppsägningstid på abonnemang så då behöver man ju även veta i god tid för att kunna säga upp det.

  • Hej alla Ni som likt Carol väntar på fiberanslutning!
   TKF-upphandling av det som återstår är i slutfasen, anbudet granskas nu av vår expertis och undertecknas om några dagar.
   I upphandlingsunderlaget finns ett krav att fibernätet skall vara i drift senast 31 december 2013.
   Troligt är att byggnationen går snabbare men tidigast senhösten kan det vara klart om allt går bra.
   Hastigheten beror på väderförhållande, i mitten på sommaren kan vi bli mer exakta med hur tidsplanen håller.
   Under fliken Nyheter kommer vi att notera vilket entreprenadföretag som vann anbudsupphandlingen så snart kontraktet är undertecknat.
   Planering av föreningsstämma måndagen den 8 april kl 19.00 i Rångedala Bygdegård pågår för fullt och där kommer vi att informera om tjänster och tidsplaner.
   Med kallelsen till årsstämman kommer även viktig information.

   Med vänlig hälsning
   Åke Jansson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *