Bertil och Carl-Johan färdigställer nu kortare sträckor där Vattenfall inte gått ända fram

I dag påbörjas arbete med att gräva ner fiberslang på de, oftast kortare sträckor, där Vattenfall inte nått ända fram till fastighet.
Total längd på dessa sträckor är nästan 3000 meter.
Ansvarig är entreprenör Carl-Johan Larsson Gingri som har stor erfarenhet med denna typ av arbete.
För den som samtidigt vill ha hjälp med nedgrävning av slang över sin tomtmark så går det att prata med maskinisten, har han tid och ni betalar för det grävarbetet själva (över tomtmarken) så kan ju det vara en bra lösning.

Åke Jansson ordf. TKF Fiberförening
.

3 reaktion på “Bertil och Carl-Johan färdigställer nu kortare sträckor där Vattenfall inte gått ända fram

 1. Hej,

  Är intresserad av att dom gräver fram till huset över tomten, undrar när det blir aktuellt med grävning i området Fänneslunda-Solberga

  Mvh
  Joakim

  • Bra fråga du ställer som många kan ha nytta av.
   I stora områden som nu inte berörts av Vattenfalls samförläggning el / fiberslang (t ex Solberga, stora delar av Tärby och Komlösa vilket utgör ca 60% av TKFs fibernät) görs nu en entreprenadupphandling.
   Anbudsupphandlingen omfattar också teknik och fiber för hela nätet.
   Styrelsen beräknar att vi kan ha antagit entreprenör i oktober månad. Det är sedan upp till den entreprenören att lägga upp arbetet, därför omöjligt för oss att idag veta när det grävs vid Solberga – Fänneslundavägen. Vintervädret spelar också stor roll för möjligheten att gräva.
   De sträckor som Carl-Johan nu gräver på är enbart kortare stumpar som Vattenfall låtit luftledning vara kvar på och för att förenkla anbudsupphandlingen har styrelsen valt att där gräva ner optoslang.
   Det blir säkert inga problem för er när grävmaskinerna kommer till området att beställa grävtjänst direkt av maskinföraren men jag har nu noterat ditt önskemål.

   Vänligen Åke Jansson, ordf. TKF Fiberförening

   • Hej,

    Ok. Då kan man vara lite passiv ett tag till utan att missa något 🙂

    Tack för infon Åke!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

När du skrivit ditt meddelande, besvara även räkneuppgiften nedan, för att visa att du är en människa innan du trycker på skicka-knappen (detta förhindrar att skräpmeddelanden skickas från robotar). *